Boekbinderij Papyrus

Voor het handgebonden boek

De Boekbinderij

Wilma van Driel is in januari 2002 begonnen met Boekbinderij Papyrus in Leiden. Vanaf mei 2008 was het bedrijf gevestigd aan de Vollersgracht en sinds augustus 2014 aan de Frambozenweg 173 op het bedrijventerrein Veiling.

Wilma heeft haar opleiding genoten bij ’t Ambachthuys te Den Haag (diploma Jonggezel) en volgde bij het ICN (Instituut Collectie Nederland) in Amsterdam de 2-jarige cursus Boek- en Papierrestauratie.
In de afgelopen jaren heeft ze veel ervaring opgedaan met het volgen en zelf geven van workshops en cursussen boekbinden.

Wilma van Driel is lid van de Vereniging Nederlandse Handboekbinderijen.

Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan in het binden, repareren en restaureren van boeken, heeft Wilma in de zomer van 2015 besloten zich helemaal toe te leggen op het lesgeven in het vak boekbinden, in de vorm van een opleiding, cursussen en workshops. De bestaande vijf groepen door de week mogen zich in een toenemende belangstelling verheugen en de motivatie om het vak in ere te houden is daarmee nog groter geworden.

Het komt regelmatig voor dat klanten hun eigen werk willen inbinden, zoals een eindpresentatie voor een studie of een kunstenaarsboek. Er kunnen afspraken gemaakt worden om een aantal lessen te volgen bij Wilma in één van de wekelijkse groepen.

Intussen worden alle binnenkomende opdrachten aangenomen en uitgevoerd door collega Ellen Janssen uit Bodegraven, die in verband hiermee op donderdag naar Leiden komt. Ellen is zelfstandig binder en boekrestaurator in Bodegraven en de goede samenwerking dateert reeds uit 2009. Dit betekent dat ook de aanvragen die per e-mail binnenkomen bij Boekbinderij Papyrus, worden doorgestuurd naar Ellen. Zij neemt dan de verdere communicatie en de afspraken voor haar rekening.

Zie voor meer informatie de website: Handboekbinderij Ellen Janssen.